loader
Procedura i dokumentacija

Radne dozvole

Proces izdavanja radnih dozvola postoji već dugi niz godina. Ipak, svake godine se sve više i više aktualizira s obzirom na odljev domaćeg kadra u inozemstvo. Poslodavci najviše potražuju strane radnike za područja graditeljstva i turizma, ali i drugih djelatnosti.

Novi sustav dozvola

Zakon o strancima koji je stupio na snagu početkom 2021. godine, izbacio je dotadašnji sustav kvota. Po starom sustavu Vlada je za svaku godinu određivala broj radnika stranaca po različitim djelatnostima.

Ipak, s obzirom da je bilo teško predvidjeti potrebe tržišta rada, često se događalo da kvote budu ispunjenje, ili pak s druge strane da se iste ne ispune.

Novi sustav ide od logične pretpostavke, da je potrebno najprije zaposliti hrvatske državljane, a ukoliko takvog profila radnika nema, može se "uvesti" radna snaga.

Za to po novom služi test tržišta rada s kojim i započinje proces prijave stranih radnika.

SAS knjigovodstvo vas vodi kroz cijeli proces izdavanja dozvola, koji uključuje savjetodavni dio, proceduru i prikupljanje dokumentacije.

25 godina iskustva
Radne dozvole i boravišne dozvole

Dozvole za boravak i rad

Proces izdavanja dozvola traje u prosjeku 2-3 tjedna, a ovisi o svakom pojedinom slučaju, nadležnoj upravi i vremenskom razdoblju.

Radne dozvole
Radna dozvola je dozvola za plaćeni rad stranca u Hrvatskoj.
Privremeni boravak
Privremeni boravak u svrhu rada odobrava se kao dozvola za boravak i rad.

Važne novosti u Vaš inbox.

X