loader

Hoćete li uštedjeti odabirom najjeftinijeg knjigovodstva?

Izbor knjigovodstva za mnoge poduzetnike znači odabir najjeftinije ponude. U krizna vremena kada treba paziti na svaku kunu to je i razumljivo, ali da li je to baš jedina stavka na kojoj treba temeljiti odluku?

Kad je nešto predobro da bi bilo istinito to je najčešće upravo zato što i nije tako. To se odnosi i na sumnjivo niske cijene knjigovodstvenih usluga. 

Prva asocijacija koja iz toga može proizaći je sumnja u profesionalnost knjigovođe. U današnje vrijeme tržište računovodstvenih usluga je prezasićeno. Naime, prema nekim procjenama usluge računovodstva u Hrvatskoj pruža više od 3.000 srednjih i malih tvrtki, obrta i pojedinaca.

Kako nisu propisani strogi uvjeti odnosno određeni nivo znanja i iskustva da bi se osoba nudila knjigovodstvene usluge, u praksi se često istim bave nestručne osobe.

Ušteda ili još veći trošak

Umjesto željene uštede često se događa da vam takvi servisi stvore znatne troškove u vidu zakonskih kazni koje mogu proizaći iz nestručnih postupaka knjigovođe ili primjerice da vas ne informiraju o mogućnostima za smanjivanje porezne olakšice u vašem poslovanju.

Vrijednost za novac

Drugo, cijenu knjigovodstvenih usluga trebamo vezati za obujam posla odnosno vrijednosti koju dobijemo za novac. Kako bi privukli potencijalne klijente često servisi znaju ponuditi nisku baznu cijenu njihovih usluga.

Ista ne mora uključivati porezno i poslovno savjetovanje ili u nju primjerice ne moraju biti uključene usluge koje se posebno naplaćuju. Sve to može rezultirati da mjesečna cijena usluge u prosjeku bude znatno veća od inicijalno dogovorene.

Istražite tržište i dogovorite sastanak

Jeftino knjigovodstvo ne mora nužno biti loše, niti je ono skupo automatski dobro. Važno je da vas par stotina kuna razlike ne motivira na krivi odabir. Dobro razmislite, pogledajte preporuke, dogovorite sastanak i odaberite servis koji će vam biti pravi partner u poslovanju.

Obratite nam se s povjerenjem: zatražite ponudu, odaberite neki od paketa ili dogovorite online konzultacije.

Komentirajte

All fields marked with an asterisk (*) are required

X