loader

Online knjigovodstvo: brži i jednostavniji način vođenja knjiga

Zahvaljujući tehnologiji danas je svejedno gdje obavljate poslovanje i da li je mjesto gdje tražite knjigovodstveni servis neki drugi grad.

Modernizacijom komunikacijskih tehnologija te ubrzanom digitalizacijom poslovanja sve se više tvrtki u svim sektorima odlučuje za ePoslovanje. Razloga je mnogo: brz i jednostavan pristup podacima, značajna ušteda vremena, dostupnost 24/7…

U nastavku upoznajte prednosti online knjigovodstva te kako ono može doprinijeti vašem poslovanju.

Što je online knjigovodstvo?

Online knjigovodstvo identična je usluga klasičnom knjigovodstvu, no način komunikacije se bitno razlikuje. U slučaju online knjigovodstva ulazni dokumenti šalju se putem e-maila, faxa, pošte ili clouda u knjigovodstveni servis. Nema potrebe za osobnom dostavom dokumenata na lokaciju servisa, a originale tvrtka arhivira kod sebe. Nakon knjiženja, servis formira obrasce koje klijentu šalje internetom na potpis. 

Bez obzira na način vođenja računovodstva, knjigovodstveni servis odgovara za ispravna knjiženja, dostavljene dokumentacije te pripremu svih zakonskih izvještaja u propisanim rokovima, a vlasnik firme odgovara za čuvanje dokumentacije i njezinu vjerodostojnost, istinitost i ispravnost. Ovakav način poslovanja donosi značajnu uštedu vremena, a to je tek jedna od prednosti.

Jeftinija usluga

Online knjigovodstvo ima glavnu prednost u brzini dobivanja informacija i mogućnosti pregleda vlastitog poslovanja. Sve informacije dostupne su vam 24/7, a također nema ni ograničenja radnog vremena servisa stoga dokumentaciju možete predavati i tijekom noćnih sati ukoliko vam to najbolje odgovara.

Cijena online knjigovodstva je u pravilu niža, jer nema dvostrukog unosa dokumenata (IRA, izvodi…). Također, dok se cijene knjigovodstvenih usluga razlikuju po gradovima, online knjigovodstvo ima ujednačene cijene u cijeloj Hrvatskoj. Tu naročito profitiraju tvrtke iz većih gradova, koje usluge online knjigovodstvenih servisa iz drugih gradova ponekad plaćaju i duplo niže od cijena klasičnog knjigovodstva iz svojih gradova.

Poslovanje prilagođeno svakome

Bez obzira na pravni oblik vaše tvrtke (obrt, d.o.o., neprofitna organizacija…) te složenost vođenja knjiga, online knjigovodstvo prilagođeno je svakome. Posebno predznanje nije potrebno, a knjigovodstveni servis je tu da vam bude podrška kada god je potrebno. Komunikacija se odvija telefonski, mailom, Viberom…

Kvaliteta usluge svakako ne ovisi o cijeni stoga po tom pitanju ne treba biti skeptičan u izboru online knjigovodstva. Također, još jedna stvar koja vas ne treba brinuti jest tajnost podataka. Ona je u svim servisima određena ugovorom o obavljanju knjigovodstvenih usluga, a podaci na internetu zaštićeni su vašim korisničkim imenom i lozinkom.

Ukoliko imate pitanja ili nedoumica povezanih s online ili općenito knjigovodstvom, slobodno se javite za online konzultacije.

Komentirajte

All fields marked with an asterisk (*) are required

X