loader

Vaučeri za plin: prijavite se za nove subvencije

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) je otvorila mogućnost novih prijava za Program dodjele potpora za smanjenje troškova plina za mikro, male i srednje poduzetnike za razdoblje od 1. travnja 2023. do 31. ožujka 2024. godine.

31. ožujka prestaje obračunavanje subvencija za potrošnju plina koje su poduzetnicima dodijeljene Odlukom o dodjeli potpore, a prestaju vrijediti i svi vaučeri koji su po toj Odluci dostavljeni opskrbljivačima.

Vlada Republike Hrvatske 16. ožujka 2023. donijela je novu Odluku o subvencioniranju dijela krajnje cijene opskrbe plinom za krajnje kupce kategorije kućanstvo te krajnje kupce koji nisu kućanstvo s godišnjom potrošnjom plina do 10 GWh kojom se nastavlja postupak subvencioniranja krajnje cijene opskrbe plinom za mikro, male i srednje poduzetnike, za nastavak primanja subvencije potrebno je napraviti novu prijavu.

Prijavu možete izvršiti na linku.

Krajnja cijena opskrbe plinom za krajnje kupce iz kategorije kućanstvo subvencionira se do iznosa razlike cijene plina od 0,0277 EUR/kWh do iznosa određenog Metodologijom utvrđivanja iznosa tarifnih stavki za javnu uslugu opskrbe plinom i zajamčenu opskrbu koja se primjenjuje za razdoblje od 1. travnja 2023. do 31. ožujka 2024., bez poreza na dodanu vrijednost.

Krajnji kupci koji nisu kućanstvo prema točki I. ove Odluke imati će krajnju cijenu opskrbe plinom subvencioniranu u iznosu od 0,0199 EUR/kWh bez poreza na dodanu vrijednost.

Obratite nam se s povjerenjem

Tu smo za vas: kontaktirajte nas, dogovorite online konzultacije ili zatražite ponudu.

Komentirajte

All fields marked with an asterisk (*) are required

X